Moro Balanssilaiset!

Olen Atte Tolvanen ja pelaan tällä hetkellä jääkiekkoa Lahden Pelicansissa. Vaikka nyt olen Suomessa niin asuin Jenkeissä viimeiset kuusi vuotta joista viimeiset neljä Northern Michiganin yliopistossa. Kerronkin teille nyt minkälaista oli yhdistää jääkiekon pelaaminen ja opiskelu rapakon takana.

Valmistuin yliopistosta keväällä kandin papereilla Business Management -ohjelmasta. Tutkinto jonka olen täältä saanut vastaa Suomessa kauppatieteiden kandia. Siellä arkena aamulla käytiin joukkueen salilla tekemässä saliharjoitus, jonka jälkeen koulunpenkille istumaan. Koulun jälkeen paluu hallille jossa jääharjoitus. Treenien jälkeen joukkueella on yhteinen illallinen ja sen jälkeen osalla vielä iltakursseja.

Normaalina päivänä hallilla tuli vietettyä viidestä kuuteen tuntia päivässä.

Koulun ja urheilun yhdistäminen oli siellä hoidettu todella hyvin ja harvemmin on minkäänlaisia konflikteja koulun ja urheilun välillä. Viikkorytmi siellä oli, että maanataista torstaihin treenattiin ja perjantaina ja lauantaina pelattiin. Sunnuntait menivät yleisesti palautellessa viikonlopun peleistä ja kotitehtäviä tehden. Pelireissut olivat melko rankkoja, esimerkiksi uusi vuosi aloitettiin kahden viikon reissulla Alaskaan. Yleisesti reissasimme bussilla 5-10 tunnin pelireissuja. Lähdimme torstaiaamuna liikkeelle ja lauantaina heti pelin jälkeen takaisin tien päälle yötä vasten.

Viime vuonna pääsin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen käymään kotona Nummelassa jouluna ja tietenkin sitä piti taas käydä Balanssilla treenailemassa.

 Kauden aikana silloin tällöin kun olen kotona käymässä sekä kesäisin minut löytää lähes päivittäin joko Nummelan Balanssilta tai Valmennuskeskukselta treenaamasta!