Moi kaikki Balanssin blogin lukijat!

Keväällä 2018 valmistuin Kisakallion urheiluopistolta liikuntaneuvojaksi ja ylioppilaaksi. Kun aloitin liikunnanohjauksen perustutkinnon Kisakalliossa, tiesin jo ensimmäisen viikon jälkeen, että olen löytänyt oikean alan itselleni, sillä tällä alalla pääsen toteuttamaan itseäni.

Aloitin työtehtäväni Balanssilla syksyllä 2018. Ensimmäinen työtehtäväni oli olla seniorihankkeessa ohjaajana. Seniorihankkeen tavoitteena oli liikuttaa ikääntyviä ihmisiä, jotka ovat passivoitumisvaarassa. Hankkeeseen osallistui noin 100 vihtiläistä ikäihmistä. Minun vastuullani oli 40 ikäihmisen liikuttamisesta vastaaminen. Ikäihmiset oli jaettu neljään eri ryhmään ja tapasin heitä kolme kertaa viikossa. Seniorit liikkuivat hankkeen aikana veloituksetta ja heille tarjottiin saliharjoittelua sekä jumppia erilaisilla teemoilla kolmen kuukauden ajan. Opintoni Kisakalliossa tukee hyvin työelämää, sillä jo opintojen aikana työskentelin paljon ikääntyneiden ihmisten kanssa. Ikääntyneiden parissa työskentely on minulle mielekästä, sillä heillä on paljon elämänkokemusta ja he antavat välitöntä palautetta. Hankkeen ohella minulle alkoi tulla myös valmennusryhmiä eri seuroilta. Siihen aikaan meillä oli juuri avattu valmennuskeskus Lankilaan, jossa puitteet olivat kunnossa valmentamiseen. Koen, että minulla on paljon annettavaa myös nuorille, sillä olen pitkään itsekin ollut hyvinkin tavoitteellisessa valmennuksessa mukana. Valmennusten lisäksi rupesin enemmän tekemään kuntosaliohjauksia.

Hankkeen jälkeen yli puolet ikäihmisestä jatkoivat kuntosalilla harjoittelua ja jotkut siirtyivät muualle liikkumaan, joten hanke oli erittäin onnistunut.

Olen toiminut tällä hetkellä samojen ikäihmisten kanssa jo yli vuoden ja tapaamisia on ollut useita kertoja viikossa. Olen ylpeä siitä, miten aktiivisesti he ovat liikkuneet, sillä he ovat itsekin kertoneet miten heidän yleisvireytensä ja jaksamisensa on parantunut. Nämä ovat niitä asioita, joiden takia tykkään tästä työstä niin paljon. Pääsen tukemaan heidän liikkumistaan ja samalla kohtaamaan erilaisia ihmisiä. Kun näemme kolme kertaa viikossa, asiakkaista tulee enemmänkin ystäviä eikä työtä silloin edes ajattele työn tekemisenä.

tässä olemme nauttimassa jäätelöitä kävelyn jälkeen keväisenä päivänä

Liikunta-alalla työskentely on hyvin omatoimista ja Balanssilla voi itse määrittää oman aikataulun, mistä on ollut apua minulle, sillä harrastan jääkiekkoa ja se ottaa tietenkin oman aikansa.

Työarki ja harrastuksen yhdistäminen voi olla toisinaan vaikea yhdistelmä, mutta silloinkin tulee löytää oikeanlainen balanssi. Päivät saattavat olla toisinaan pitkiä, kun töiden jälkeen joutuu suoraan lähtemään harjoituksiin ja lopulta on vasta 22 jälkeen kotona, jolloin saattaa olla vielä työhommiakin tehtävänä. Tällöin joutuu keskittymään siihen, että palautuu riittävän hyvin ja löytää sen oman balanssin tekemiseen.

Jääkiekossa ja työssäni olen hyvin tavoitteellinen ja pyrin aina tekemään parhaani.

Olen luonteeltani hyvin sen kaltainen, että en anna helpolla periksi. Se on auttanut myös harrastuksessani vaikeimpina aikoina, mutta minulla on aina tunne siitä, että ennemmin tai myöhemmin asiat kyllä menevät kuten pitääkin. Balanssilla ei kuitenkaan koskaan tarvitse jäädä työasioiden kanssa yksin. Balanssin työyhteisössä puhalletaan yhteen hiileen ja vaikka työ onkin hyvin omatoimista, työkaverit aina auttavat, kun sitä tarvitaan. Työnantajatkin ovat myös todella hyviä, sillä heitä on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa.

Minulle ehkä tärkeintä työssä on se, että voin rohkaista omalla esimerkilläni muita ihmisiä liikkumaan ja oivaltamaan, mikä on tärkeää harjoittelussa ja hyvinvoinnissa.

Uskon myös siihen, että kun hyvinvointi näkyy ihmisestä, se innostaa myös muitakin panostamaan itseensä, eli kuka tahansa voi olla esimerkki muille. Balanssi työpaikkana on ollut parempi kuin olisin ikinä ajatellut, sillä työ erittäin monipuolista. Saan tehdä töitä lasten, työikäisten ja ikäihmisten kanssa sekä pääsen valmentamaan, mikä on kaikki mitä voin työltäni haluta. Olen työurallani ehkä eniten ollut tekemisissä ikäihmisten kanssa, mutta en osaa kyllä sanoa, mikä olisi kivointa, ehkä se on se monipuolisuus ja asiakkaiden kohtaaminen.

Balanssissa huokuu yhteishenki ja aina kun tulee töihin, tietää, että tästä on tulossa hyvä päivä!

Terveisin Otto Balanssilta!