Balanssi
Sana, jota viljellään monessa eri yhteydessä sekä asioita yhdistämään että sanan perustarkoituksessa tasapainottamassa eri merkityksiä. Tarkoin harkittu nimi myös meidän yrityksellemme 😊
Miten löydän oman Balanssini?
Taustatietoa itsestäni, olen äiti neljälle tyttärelle (26 v. -5 v.) yhden lapsen mummi, meillä asuu koira ja perhe on kasvanut tyttöjen ”kavereilla” (lue poikaystävillä ja yksi aviomieskin jo joukossa) sekä tietenkin elämäni tärkein ihminen, oma aviomies jo reilun vuosineljänneksen ajan.
Balanssilla olen työskennellyt päivästä yksi lähtien ja nykyään lähes kokonaan aika menee toimistotöissä, tehden kaikkea sitä taustatyötä, joka ei näy mutta kuitenkin pistää arjen pyörimään suunnittelemallamme tavalla.
Oma balanssi liikunnan ja arjen välillä on usein ollut erittäin haasteellinen sovittaa yhteen, kuten n. 90 prosenttia väestöstä varmasti voi allekirjoittaa. Kuitenkin koen juuri tässä ja nyt, että Balanssi on löytynyt.
Olenko vielä ensi kuussa samaa mieltä, niin uskon näin, ja perusteeni tälle on se, että sinä olet se joka päätät (sikäli jos ei tule elämään suuria muuttujia) säilyykö balanssi myös tulevaisuudessa vai päästätkö sen vaivihkaa lipumaan ohi.
Varsinaisia korulauseita, mutta esimerkkinä voisin käyttää seuraavaa:
Tällä viikolla ei ole palavereita eikä iltatöitä, Hyvä!
- Pääsen liikkumaan suunnitelmieni mukaan 3-5 kertaa tämänkin viikon aikana, baletti vie minut kerran viikossa Helsinkiin ja Fustrata haluaisin näiden lisäksi ainakin kerran.
- Lopputuloksena useita liikuntakertoja tällä viikolla ja minä ja aktiivisuusmittarini olemme jälleen tyytyväisiä.
Huoh, ensi viikolla päivät täys, illoista tiedän jo, että maanantai on taputeltu lapsen harrastuksen takia, tiistaina vanhempainilta, keskiviikkona illalla lupasin olla töissä ja viikonloppuna menoa..
- Mittari ja minä.. huokaistaan, kun mietitään mitenkäs nyt niille liikuntakerroille kävi..
- Jolloin pysähdyn itseni eteen ja totean: ”Selvä, nyt liikutaan torstaina baletissa, perjantaina pikainen lenkki ja viikonloppuna pääsen salille yhden kerran..”
- Mittari ei ole tyytyväinen, mutta mittari ei myöskään elä arkeani ja on pelkkä kone, jonka tarkoitus on motivoida, ei stressata liikkumaan.
Lopputulos, muutama kerta liikuntaa, sain nollata pääni ja seuraava viikko on jälleen helpompi aikataulu ja saan liikkua enemmän
Näin se meidän jokaisen arki muotoutuu, kaikilla on samat haasteet ajan riittävyyden kanssa, lasten harrastukset tms. ja monet muut vievät tietyn ajan meidän elämänkaaresta aikaamme, joihin käyttämämme aika vain kuluu, mutta näin sen kuuluu mennäkin. Kysymys, jonka voisit itsellesi asettaa on, että kuinka sinä haluat itseäsi rankaista tai palkita, juuri sinun tavastasi käyttää omaa aikaasi. Ottaen huomioon, että vuorokaudessa on tunteja kaikilla sama määrä, joista osa menee nukkumiseen, osa työntekemiseen tai opiskeluun ja loppu aika on sinun itsesi päätettävissä, ja tähän voin vielä kommentoida itse ”besservisserien” lausumia, että muttakun minulla on sitäjatätäjatuota… Tiedän.. Niin meillä kaikilla.
Mielestäni erinomainen esimerkki liikunnan ja arjen yhdistämisestä on Alexander Stubb, iloinen liikunnan puolesta puhuja, jolla varmaan hänelläkin on sitätätäjatuota koko ajan elämässään.
Muista kuitenkin se ainut lainalaisuus, joka pätee kaikkiin meihin: Sinulla on yksi keho, siihen saat varaosia, mutta se miten sitä kohtelet, on sinun omissa käsissäsi ja siinä kehossa meidän tulisi pystyä elämään koko tämä aika, kun täällä saadaan viettää. Kohtele kehoasi ja mieltäsi sillä arvokkuudella, joka sille kuuluu!