On ollut vuoden pimeintä aikaa jo hetken. Varsinkin kun emme ole juurikaan saaneet nauttia lumesta joka edes vähän toisi valoa. Suomessa kuitenkin asutaan ja tämähän on meille täysin tuttua hommaa, eikö?

Se minkä tämä pimeys aiheuttaa on se että välillä tuntuu ettei jaksa mitään, on ihan kuin päivä ei olisi alkanut ollenkaan. Ja sillon myös liikkumaan lähteminen tuntuu aika hankalalta. Tuntuu ettei jaksa mitään ja tekisi vaan mieli maata hetki sohvalla ja joulukiireetkin painavat päälle ja rennosti ottamiseen aika on vähissä.

Ja sehän mistä yleensä ensimmäisenä luistetaan on sitten se oma liikunta ja omat vapaa-ajalla tehtävät jutut. Vietämme keskimäärin töissä yli 30% vuorokaudestamme, joka on välttämättömyys eli siihen varmasti löydämme aikaa. Sitten taas jos lähtisi etsimään aikaa tunnin treeniin niin se on vain vaivaiset 4% vuorokaudestamme. Ja se että käyttää 4% vuorokaudesta siihen että käy salilla niin sen jälkeen on myös loppupäivän virkeämpi ja myös todennäköisesti tekee enemmän mieli terveellistä ruokaa kuin jotain makeita tai epäterveellisiä ruokia.

Jos siltikin tuntuu että väsyttää ja treeni tuntuu ylitsepääsemättömältä niin laita salikamat päälle ja ajattele että lähdet edes polkemaan kuntopyörää tai crosstraineria 15 minuutiksi. Tällöin kynnys lähteä salille on todella matala ja voit sen 15 minuutin jälkeen joko lähteä tekemään treeniä, jatkaa polkemista tai olla tyytyväinen että sait itsesi salille ja lähteä kotiin 🙂

Jokainen noista vaihtoehdoista on hyvä, tärkeintä on vaan että saat itsesi paikan päälle!

Hauskaa viikkoa ja käykää joulukiireiden lomassa ottamassa edes 15 minuuttia omaa-aikaa!

Terkuin, Julia Balanssilta