Moikka kaikille Balanssin blogin lukijoille!

page1image66985520

Tänään haluaisin jakaa teille yhden hyvistä treeneistäni, minkä toteutin Balanssin Valmennuskeskuksella yhdessä kahden ystäväni kanssa.

Tähän treenin kannattaa pyytää ystäviä mukaan – treenaaminen on hauskempaa, kun se tehdään yhdessä!

Valmennuskeskuksella pystyy soveltamaan perus kuntosalitreeniä. Meidän treenin ideana oli, että suunniteltiin yhdessä erilaisia pisteitä, joista sitten tehtiin Circuit tyyppinen kiertoharjoitus. Jokaisella pisteellä teimme minuutin verran töitä. Kiertoharjoituksen voi sitten toistaa oman kunnon ja jaksamisen mukaan niin monta kertaa kuin haluaa.

Kaiken kaikkiaan treeni kesti n. 30 min!

page2image49630048 page3image49441344

Alkulämmittelyä ei aina tarvitse tehdä cardio- laitteissa. Tänään me teimme alkulämmittelyyn monipuolisia liikkeitä, kuten polvennostojuoksun etu- ja takaperin, pakarajuoksun, vuorohyppelyn, askelkyykyt, ristiaskellukset sivuttain, luisteluhypyt, kyykkykävelyn sekä mittarimadon.

Teimme myös lyhyen keppijumpan, jonka avulla aktivoimme lihaksia tuleviin
liikkeisiin.

Lisäksi treenasimme alkuun räjähtävyyttä ja nopeutta aitojen ja spurttien avulla.

Lähdetään sitten katsomaan itse liikkeet!

1. Ensimmäinen piste on Kelkka

page3image49446544 page3image49445920 page3image49650592

Tämä on erittäin raskas liike, joten joudut poistumaan hieman mukavuusalueeltasi, mutta mukavuusalueelta poistuminen treeneissä takaa tuloksia 😉

Lisää kelkkaan sinulle sopivat painot ja lähde työntämään kelkkaa päästä päähän. Palaa alkuun takaperin tikittämällä jalkoja selkä menosuuntaan päin. Voin taata, että reisissä polttelee tämän pisteen jälkeen.

2. Toinen piste on Etuheilautus kahvakuulalla

Ota hartioita leveämpi asento, notkista hieman polvia ja tartu jalkojesi välissä olevaan kahvakuulaan. Pidä katse edessä ja ponkaise ylöspäin työntämällä lantiota voimakkaasti eteenpäin. Painon alas tullessa tee loppuun kevyt jarrutus. Voima lähtee jaloista, lantiosta sekä keskivartalosta – älä siis missään vaiheessa käytä käsiä painon nostamiseen.

page4image49657040 page4image49653920 page4image49656832

3. Kolmas piste on Lankutus suorilta käsiltä kyynärvarsille

Lähtöasennossa ollaan suorin käsin lankutusasennossa, josta sitten lähdetään laskeutumaan kyynärvarsille ja noustaan takaisin suorille käsille. Kuvittele, että työntäisit napaa kohti selkärankaa ja pidä keskivartalo jännittyneenä koko suorituksen ajan.