Oli tavoitteena painonpudotus, kiinteytys tai terveempi, toimiva keho

Liikunta ja ravitsemus kulkevat käsi kädessä terveellisen elämäntavan perustana. Kun nämä kaksi tekijää yhdistetään oikein, tuloksena voi olla huomattavia parannuksia sekä fyysisessä suorituskyvyssä että yleisessä hyvinvoinnissa. Tavoitteena voi olla painonpudotus, kiinteytyminen, parempi kunto, terve ja toimiva keho, energisempi elämä, loukkaantumisriskin vähentäminen tai useampi näistä.

Balanssilla tarjoamme ruokavalion hintaan 150 €

Ruokaohjelman tekeminen sisältää alkukyselyn, 3 päivän ruokapäiväkirjan ja sen analysoinnin. Näiden tietojen sekä tavoitteiden perusteella tehdään ruokavalio.

Voit katsoa alta esimerkkiruokaohjelman.

Todellisen asiakkaan ruokaohjelma esimerkkinä

Asiakas noin 50-vuotias nainen 

  • Asiakas haluaa oppia syömään oikein ja hieman kiinteytyä. Hän ei halua kovin tarkasti punnita ruokaansa, ensimmäisten kertojen jälkeen kun silmä harjaantuu näkemään paljonko on XX grammaa mitäkin. 
  • Hänen työnsä vaatii todella aikaisin heräämisen, josta syystä aamulla on oma välipalansa. Hän myös syö jo tällä hetkellä vähintään sen 4 krt/pvä, jolloin voimme tehdä ruokaohjelman jossa syödään 6 krt/pvä. 
  • Jos asiakas söisi tällä hetkellä vain 3 krt/pvä niin siihen 3 krt lisää laittaminen olisi liikaa ja voisimmekin jo todeta ettei ole totuudenmukaista että hän noudattaisi sitä. 
  • Ruuan määrällä on monta määrittävää tekijää kuten, asiakkaan tavoitteet, työn raskauden, vapaa-ajan aktiviteettien määrän ja henkilön perusaineenvaihdunnan mukaan.
  • Ruokaohjelmasta löytyy myös hänen lempi-iltapalaansa pinaattilettuja.
  • Olemme huomanneet että asiakkaan suosimien ruokien käyttäminen ruokavaliossa jos mahdollista ja inhokkiruokien välttäminen nostaa todennäköisyyttä että hän noudattaa ruokavaliota.

Ruokavalio saattaa sisältää myös jonkin verran enemmän ruoka-ainevariaatioita eri ruoka-ajoille.

Ohjelman liitteenä tulee myös tarkentavat ohjeet, jossa on esim. kalalle vaihtoehdot, mitä lihaa kannattaa käyttää sekä mikä on ns. kourallinen.

Yksinkertaisen näköiseen ruokaohjeiden dokumenttiin sisältyy paljon henkilökohtaisten tietojen mukaan tehtyjä päätöksiä, tästä syystä suosittelemme räätälöityä ruokavaliota, kun haluaa sillä saavutettujen tulosten kestävän.

Mitä hyötyä liikkujalle sitten on ravintovalmennuksesta?

Mitä hyötyä liikkujalle sitten on ravinnon valmennuksesta?

Oikeanlainen ravitsemus tarjoaa polun kohti parempaa suorituskykyä. Sopiva määrä proteiinia, hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja auttaa kehoa toipumaan tehokkaammin harjoittelun jälkeen. Ravitsemuksellisesti rikas ruokavalio antaa lihaksille tarvittavat rakennusaineet, mikä johtaa vahvempaan ja kestävämpään kehoon.

Oikea ravinto auttaa vähentämään lihaskipua ja nopeuttaa palautumista rankan treenin jälkeen. Proteiini auttaa korjaamaan lihaskudosta, kun taas hiilihydraatit täydentävät kehon glykogeenivarastoja, mikä on olennaista pitkäkestoisen liikunnan jälkeen.
Oikea ravinto voi parantaa energiatasoja ja kestävyyttä liikunnan aikana. Tasapainoinen ateria ennen treeniä tarjoaa elimistölle riittävästi energiaa, joka kestää koko harjoituksen ajan. Tiedämme kaikki sen tunteen kun ei ole tullut syötyä kunnolla ennen treeniä – eihän silloin jaksa mitään tehdä ja saattaa tulla jopa paha olo. Kunnollinen ravinto auttaa myös ylläpitämään verensokeritasoja, mikä on olennaista pitkäkestoisen energian tuottamiseksi.
Ravitsemus vaikuttaa myös kehon kykyyn korjata itseään ja torjua vammoja. Oikeanlainen ruokavalio vahvistaa luustoa ja lihaksia sekä tukee nivelten toimintaa, mikä voi auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä.
Ravintovalmennus vaikuttaa myös mielialaan ja motivaatioon. Jokainen voi varmasti samaistua siihen, kuinka huomattavasti paremmat ovat energiatasot, tunne yleisesti ja mieliala on kun syö pikaruokaa vs. kun syö kotiruokaa, reilusti salaattia ja jonkin kuitupitoisen leivän kuten ruisleivän.

Kokonaisuudessaan ravintovalmennus tarjoaa liikkujille välineet saavuttaa parhaat tulokset harjoittelussaan. Ammattitaitoisesti suunniteltu ruokavalio voi tehdä merkittävän eron suorituskyvyssä, palautumisessa ja yleisessä hyvinvoinnissa. Satsaus ravintovalmennukseen voi olla avain parempaan terveyteen, energisempään arkeen ja pitkäkestoiseen liikunnalliseen nautintoon. Olipa tavoitteenasi sitten voimatasojen kasvattaminen, painonhallinta tai yleinen terveyden parantaminen, ravintovalmennus on investointi, joka kannattaa.

Ota meihin yhteyttä osoitteessa asiakaspalvelu@balanssiklubit.fi tai soita 050 339 1868 (arkisin klo 15.00-18.00) niin neuvomme sinulle, kuinka aloitamme.

Balanssiklubit

Liity nyt